MailFacebookYoutube
 

Home                          
                    2018


12-07-2018
Rabobank Clubkas Campagne.
Onze stichting heeft deelgenomen aan de Rabobank Clubkas Campagne. Hierbij werden leden van de Rabobank opgeroepen om op hun favoriete vereniging te stemmen.
De finale-avond vond plaats op 19 juni in de Koggenhal in De Goorn. Op die gezellige avond waren veel blije gezichten te zien. Onze bestuursleden Koos Bijvoet en Arie Luken kregen een cheque van €433,13 uitgereikt.
Onze dank gaat uit naar de Rabobankleden die maar liefst 106 stemmen op onze stichting hebben uitgebracht.

Historisch Festival Hensbroek.
Onder een wolkenloze hemel hebben duizenden bezoekers op 1 juli jl. genoten van een rijk historisch verleden in Hensbroek, georganiseerd door “Geen heden zonder verleden”.
In de grote tent kregen wij ook een plekje. We hadden op een tafel wat oude gebruiksvoorwerpen uitgestald en men kon raden waar ze voor dienden.
Uit de goed ingevulde wedstrijdformulieren hebben we drie winnaars gekozen. Namelijk dhr. Suidgeest uit Haringhuizen, dhr. Mooij uit Opmeer en dhr. Vriend uit Obdam.
Deze mensen hebben een cadeaubon gekregen.02-05-2018
Molen Hensbroek zonder wieken.
Wegens herstelwerkzaamheden moest de molen van Hensbroek het enige tijd zonder wieken stellen. Het verwijderen van de wieken met behulp van een hoogwerker was een mooi gezicht. De molen was daarna alleen niet zo indrukwekkend meer. Gelukkig zijn de wieken weer terug op de plaats waar ze horen en daar zijn we blij om. Want laten we eerlijk zijn, een molen zonder wieken is als een café zonder bier.


Het apparaat
“Het apparaat” noemen we het ding maar waar Ben Tielen, bezoeker van onze winterexpositie, mee aan kwam zetten. ”Het” is ongeveer een meter lang met aan de ene kant een soort grijper en aan de andere kant een handvat. Met het handvat is het mogelijk de grijper te bedienen. Eén deel van de grijper zit vast aan een holle buis en het andere deel aan een stang die door de holle buis loopt. Het apparaat werd dus gebruikt om er iets mee te grijpen. De vraag is alleen wat.
Toen Jan Zwagerman in de jaren zestig zijn toenmalige woning aan de Dorpsweg 15 in Hensbroek betrok, vond hij in de schuur een praktisch identiek apparaat. Ook Jan heeft nooit begrepen waarvoor het apparaat ooit gebruikt is. We hopen iemand het apparaat herkent en de bedoeling ervan weet. We kijken vol belangstelling uit naar reacties.
09-03-2018
Allerlaatste kans
Onze tentoonstelling over de geschiedenis van het notariaat in Obdam ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Appel Notarissen is goed ontvangen. Veel inwoners, oud-medewerkers van het notariskantoor maar ook andere belangstellenden wisten de weg naar het Tuinhuis te vinden. De reacties van de bezoekers waren erg positief.
Vanwege het grote succes stellen we de expositie op zondag 18 maart 2018, van 13.00 tot 16.30 uur, nog één keer open. Daarna is het definitief over. Grijp uw kans.!
27-02-2018
Schilderij uit nalatenschap notaris Haarselhorst
Een tijdje geleden kregen wij een e-mail van de heer R. Knook uit Rotterdam. Hij had van zijn vader, Prof. Dr. D.L. Knook, een schilderij geërfd. Op de achterzijde van het schilderij staat geschreven: “Tuinhuisje in Obdam” Nagelaten door grootvader Haarselhorst, Notaris. Professor Knook kocht het schilderij begin jaren negentig op een veiling.
Via de termen “Tuinhuis” en “Obdam” kwam zijn zoon uit bij de Stichting Oud Obdam-Hensbroek. Hij vroeg of we belangstelling hadden voor het schilderijtje en dat was natuurlijk het geval. Op maandag 13 februari jl. hebben wij het stuk opgehaald. Het is een afbeelding van een tuinhuisje in een bos. We gaan proberen te achterhalen waar het tuinhuisje heeft gestaan en welke notaris Haarselhorst wordt bedoeld met “grootvader Haarselhorst”.
17-02-2018
Wijziging in het bestuur
Gino Kaag heeft besloten zich terug te trekken als voorzitter van onze stichting. We betreuren deze stap maar respecteren zijn beslissing. Gino is een harde werker die veel voor de club heeft betekend. Wij zijn hem daar erkentelijk voor.
Jaap Kroon neemt voorlopig het voorzitterschap weer op zich.           Nieuws Archief 2017
           Nieuws Archief 2016

           Nieuws Archief 2015
           Nieuws Archief 2014
           Nieuws Archief 2013

           Nieuws Archief 2012
          
Nieuws Archief 2011