MailFacebookYoutube
 

Home                          
                    2020


27-03-2020
Geen openstelling ’t Tuinhuis
Normaal gesproken is ’t Tuinhuis elke eerste zondagmiddag van de maand open voor een vraag, een praatje of en kopje koffie. Uiteraard ontkomt ook de stichting Oud Obdam-Hensbroek niet aan de maatregelen in verband met de bestrijding van het coronavirus. Tot nadere aankondiging zijn alle activiteiten afgelast.

Het voorjaarsmagazine 2020 komt er aan
Dit weekend gaat het voorjaarsnummer van ons magazine naar de drukker. Het wordt deze keer een extra dik nummer met veel herinneringen uit de Tweede Wereldoorlog. Donateurs krijgen ons blad eind april kosteloos in de bus. Als u zich nu aanmeldt als donateur, krijgt u ook onze prachtige nieuwe blad in uw bezit.

Woonhuis van de familie Mulder in de Kerkweg te Obdam.
Tijdens de schietpartij op 10 februari 1945 rond het gemeentehuis van Obdam kon een ontsnapte gevangene hier een schuilplaats vinden.07-03-2020
Expositie 100 jaar Muzieklust achter de rug
Op 1 maart jl. was de expositie “100 jaar Muzieklust” voor het laatst open voor het publiek. Zo ongeveer 500 belangstellenden trotseerden storm en harde wind om de tentoonstelling te bekijken. De bezoekers reageerden enthousiast en daar zijn we blij mee.
De volgende activiteit staat alweer op stapel, namelijk de expositie rond 75 jaar bevrijding. We maken gebruik van de panelen die het Westfries Genootschap heeft ontwikkeld. Deze panelen hebben betrekking op het hele Westfriese gebied. We vullen dit materiaal aan met eigen panelen en andere stukken uit ons archief. De expositie zal vanaf ongeveer half mei te bezichtigen zijn in ’t Tuinhuis. De data en openingstijden zijn nog niet bekend.
Alle historische organisaties binnen de gemeente Koggenland gaan meewerken aan een expositie over 75 jaar bevrijding in het gemeentehuis van Koggenland. Ook daar maken we gebruik van de panelen van het Westfries Genootschap. De historische organisaties komen met aanvullend materiaal waardoor deze expositie toch een uniek karakter krijgt. Vanaf ongeveer mei kunt u deze gezamenlijke tentoonstelling tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bekijken. De openingsdatum is nog niet bekend.

Bezoekers bekijken de muziektent met rondom foto’s van de honderdjarige geschiedenis van Muzieklust
(foto Gerard Homan)18-01-2020
Winterexpositie 2020
In de maand februari gaan de deuren van ’t Tuinhuis open voor de langzamerhand traditionele winterexpositie. Dit jaar gaat het over Fanfarekorps “Muzieklust”, de vereniging die dit jaar honderd jaar bestaat.
De expositie geeft een beeld van de geschiedenis en de activiteiten van “Muzieklust” en de rol die de vereniging in de loop der jaren binnen de gemeenschap van Obdam heeft vervuld. Het is gelukt prachtig materiaal bijeen te brengen en er een oogstrelend geheel van te maken.
De deuren van ons gebouw zijn open op de zondagen 2, 9, 16 en 23 februari en 1 maart 2020 van 13.00 tot 16.30 uur. Het adres van ’t Tuinhuis is Willibrordustuin 1 in Obdam.
De Willibrordustuin is te vinden achter de supermarkt van Deen in het centrum van het dorp.
           Nieuws Archief 2019
           Nieuws Archief 2018
           Nieuws Archief 2017
           Nieuws Archief 2016

           Nieuws Archief 2015
           Nieuws Archief 2014
           Nieuws Archief 2013

           Nieuws Archief 2012
          
Nieuws Archief 2011