MailFacebookYoutube
 

Home                          
                    2022


10-09-2022
Expositie over Jeugdwerk
Door de coronamaatregelen kon de traditionele winterexpositie van de Stichting Oud Obdam-Hensbroek dit jaar geen doorgang vinden. Zonde natuurlijk, maar bij de pakken neerzitten is er natuurlijk niet bij. De expositie is gewoon een half jaartje uitgesteld. Eigenlijk past de expositie beter in dit jaargetijde, want dit jaar komt het 75 jaar bestaande jeugdwerk van Obdam aan bod. Een belangrijke, misschien zelfs wel de allerbelangrijkste activiteit van deze club is het jaarlijks organiseren van een kamp in de week van Hemelvaart. Jeugdwerk Obdam doet natuurlijk veel meer, zoals bij voorbeeld Open Air, een buitenactiviteit rond het gebouw van de Stichting aan het Hofland.
In het begin was er een nauwe band met de Sint Victorparochie die in de loop der tijd steeds losser is geworden. De expositie laat aan de hand van foto’s, films, kleding, pamfletten en voorwerpen zien hoe het jeugdwerk in Obdam in de afgelopen 75 jaar is veranderd.
Het jeugdwerk, inmiddels Stichting Jeugdwerk Obdam, is nog steeds springlevend. Afgelopen zomer namen maar liefst driehonderd kinderen en leiding deel aan het kamp.
De expositie is te bekijken in ’t Tuinhuis, het onderkomen van de Stichting Oud Obdam-Hensbroek, aan de Willibrordustuin 1 te Obdam. De openingstijd is van 13.00 tot 16.30 uur op de zondagen 4, 11, 18 en 25 september en op 2 oktober 2022. De toegang is gratis.
 
 06-03-2022
Schoenmakerij Niele
Naast het pand Dorpsstraat 184 in Obdam staat sinds 1939 een klein gebouwtje met op de voorgevel het woord "schoenmaker".
 Op de site van de bouwhistorische commissie van het Westfries Genootschap staat sinds kort een mooi stukje over deze schoenmakerij waar Nicolaas Niele jarenlang de scepter zwaaide. Het is een mooi stukje dorpsgeschiedenis geworden dat zeker de moeite waard is om te bekijken.
Als u op onderstaande link klikt, komt u automatisch op de juiste plek van deze website terecht.
https://www.westfriesgenootschap.nl/bouwhistorie/projecten/bouwhistorie_projecten_2021-8.php18-01-2022
Winterexpositie uitgesteld
Onze winterexpositie, gepland op de laatste zondag van januari en alle zondagen van de maand februari 2022, gaat voorlopig niet door.
In verband met de coronamaatregelen zien wij geen mogelijkheden om de tentoonstelling over 75 jaar jeugdwerk in Obdam door te laten gaan. Het is nog niet bekend wanneer de expositie wel door gaat, we gokken op september 2022. We gaan wel gewoon door met de voorbereidingen en het wordt echt heel mooi. We hebben prachtig materiaal verzameld.
De openstelling op de eerste zondag van de maand gaat ook voorlopig niet door.           Nieuws Archief 2021
           Nieuws Archief 2020
           Nieuws Archief 2019
           Nieuws Archief 2018
           Nieuws Archief 2017
           Nieuws Archief 2016

           Nieuws Archief 2015
           Nieuws Archief 2014
           Nieuws Archief 2013

           Nieuws Archief 2012
          
Nieuws Archief 2011