Apollo ‘68

Blijkbaar gaat het onze onvolprezen Voetbalvereniging Apollo ’68 niet altijd voor de wind. Het Apollo-nieuws van 30 november 1976 opent met de kop: “Slechte resultaten Apollo ’68”. Het stukje gaat over de op zondag 21 november 1976 gespeelde wedstrijden. Die dag staan de eerste elftallen van St. George en Apollo ’68 tegenover elkaar in het veld. Helaas lukt het Apollo niet in Spierdijk een punt behalen. Een sterker Apollo laat een punt liggen. Er zijn wel kansen, maar de afwerking laat te wensen over. Als enige troost kan worden gezegd dat St. George de hulp van Apollo nodig heeft om te winnen.
Het tweede elftal, door deskundigen als ongeslagen kampioen in de derde klasse betiteld, krijgt die zondag voetballes van ALC2. Apollo 2 verliest met maar liefst met 4-2.
Het derde weet dit sombere beeld iets om te buigen, want dit team pakt een punt door gelijkspel met Hugo Boys.
Het vierde team treedt aan met negen man. Na een kwartier komt nummer tien aanzetten en de rest blijft gewoon weg. De schrijver van het stukje adviseert het vierde het een volgende keer maar opnieuw te proberen, waaruit ik de voorzichtige conclusie trek dat het niet gelukt is de wedstrijd te winnen. De tegenstander is ook onbekend.
Het vijfde elftal kan ook niet scoren en wordt bij Go Ahead met 3-0 terechtgewezen.
Zelfs de veteranen moeten verlies incasseren. Uit tegen de Spartanen kunnen de oudjes het niet bolwerken.
Zondag 21 november 1976 kan worden bijgeschreven als een zwarte bladzijde in de voetbalgeschiedenis van Hensbroek, een dag van kommer en kwel.

Jaap Kroon